SmedeDesign i vækst og bevægelse

SmedeDesign, som i 25 år har drevet virksomhed i Gevninge, har de sidste par år målrettet arbejdet hen imod større og utraditionelle opgaver.

Strategien holder: Inden for to måneder har virksomheden leveret flere markante værker, som kongehuset har været med til at afsløre. Først en kæmpe disco-kugle, med en diameter på 5,5 meter, til rockmuseet Ragnarock, som kronprinsen indviede. Så informationsstandere m.m. til Vikingeborgen ved Lellinge, som dronning Margrethe indviede. Og når Carlsberg Byen snart indvies af kongehuset, har SmedeDesign installeret tre store ovale skulpturelle overdækninger i rustfrit stål.

– Vi har de seneste to år arbejdet målrettet med specialopgaver. Det er et område, hvor vi har en stærk position, og hvor arkitekter og entreprenører selv opsøger os, når de har en opgave der kræver særlig faglig fokus og tilpasning og ikke mindst fleksibilitet, siger smedemester Lars Hjorth.

SmedeDesign udfører specialopgaver, som spænder bredt; lige fra altan og trappe entrepriser til museum inventar.

Et nyt tankesæt

– Vi valgte at ændre vores tankesæt fra at være en lille lokal smedevirksomhed til at være en professionel drevet virksomhed i bevægelse, som netop og stadig baserer sig på den faglighed, der er opbygget i de 25 år, firmaet har eksisteret. Typisk kommer kunden med sin idé, hvor vi som fagfolk, sammen med kunden, videreudvikler ideen. Det koncept har især vakt interesse blandt museer, arkitekter og entreprenører, fortæller produktionsingeniør Lone Godsk.

Fra at være den lille lokale smed har SmedeDesign udviklet sig til en aktør, der udfører opgaver i hele landet, såmænd også i Sverige og Italien. I denne måned skal firmaet levere fire store kunst-æg, i størrelsen 1,9 x 1,2 meter, til Malmö kommune.

Kompetencerne er på plads

I løbet af det sidste halve år er virksomheden vokset med fem nye medarbejdere, så de nu er 15 mand. Samtidig er et nyt værksted taget i brug 300 meter fra hovedadressen på Lindenborgvej 133.

– Vores mulighed for bevægelse tager særligt afsæt i vores fagligt dygtige smede og montører, hvor medarbejderne tager et stort personligt ansvar for opgaverne, siger Lone Godsk. Derudover har vi styrket det administrative set-up til at håndtere de større opgaver. Det betyder, at vi har kompetencerne til at dække hele processen, lige fra de første idéskitser, ingeniørberegninger, 3D-illustrationer, projektledelse og kvalitetssikring af projektet.

Ledelsesmæssigt deler Lone Godsk opgaverne med SmedeDesigns grundlægger, Lars Hjorth, hvor hun er forretnings- og procesansvarlig og Lars er produktion- og udviklingsansvarlig.

Selv om de større og utraditionelle smedeopgaver er i vækst, udfører SmedeDesign stadig traditionelt smedearbejde for både små og større erhvervsvirksomheder. Firmaet er bl.a. fast underleverandør af stålemner til Vestergaard Company og har et tæt samarbejde med Malmos A/S og ikke mindst de lokale håndværkere.

Log in with your credentials

Forgot your details?